Regulament

Trofeul Tabere cu Suflet

– REGULAMENT –

 

Trofeul Tabere cu Suflet, numit in continuare Trofeul, recompenseaza copiii participanti la Cupa Tabere cu Suflet. Cupa Tabere cu Suflet este o competitie multisportiva, creata pentru a motiva si a ajuta copiii sa se dezvolte normal. Prin crearea acestui Trofeu, Asociatia Tabere cu Suflet isi propune sa stimuleze competitivitatea si sa promoveze diversitatea disciplinelor sportive in randul copiilor.

Reguli de intocmire a clasamentului Trofeului Tabere cu Suflet:

 Cupa Tabere cu Suflet reuneste competitii din mai multe discipline sportive: Schi, Snowboard, Ciclism, Alergare, Freeriding, Alpinism, Inot, Sarituri, Sah si Echitatie. La competitii pot lua parte atat copii cat si adulti. Trofeul Tabere cu Suflet recompenseaza doar copiii participanti la aceste competitii.

– Pentru a face parte din Trofeul Tabere cu Suflet, competitiile sportive trebuie sa fie pentru copii, sa aiba trasee special amenajate pentru acestia care sa indeplineasca conditiile necesare de siguranta, si sa existe categorii speciale de copii, din 2 in 2 ani, pentru copii (exp: sub 7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani). Competitiile pot avea mai multe etape.

– Competitiile sportive care fac parte din Trofeul Tabere cu Suflet, fara a se limita la acestea, sunt: Cupa Tabare cu Suflet la Schi si Snowboard, Cupa Malinului pentru Copii, Cupa Tabere cu Suflet MTB si Maratonul Tabere cu Suflet.

– Copiii pot concura la mai multe competitii / etape la aceeasi disciplina. Pentru a intra in clasamentul Trofeului Tabere cu Suflet, copiii trebuie sa se inscrie si sa participe la una dintre competitiile mentionate, la categoria corespunzatoare de varsta si pe traseul special amenajat pentru aceasta categorie. Copiii care participa la o categorie superioara de varsta (pentru adulti) si pe un traseu rezervat acestora, se vor regasi in Clasamentul Trofeului TeamXpert Sports Events, iar rezultatul obtinut de acestia nu va intra in clasamentul Trofeului Tabere cu Suflet.

– In cazul in care un copil, sau reprezentantul sau legal, doreste sa fie sters din clasamentul Trofeului Tabere cu Suflet, trebuie sa depuna o cerere scrisa si semnata la sediul Asociatiei Tabere cu Suflet.

– Fiecare competitie / etapa are un nivel, functie de numarul copiilor participanti si gradul de dificultate al competitiei.

– Nivelurile uzuale ale competitiilor / etapelor sunt:

-> KidsRace (KR) – pentru competitii de schi / snowboard cu maxim 5 concurenti la start,
-> MiniRace (MR) – pentru competitii de schi / snowboard cu maxim 9 concurenti la start,
-> SnowRide (SR) – pentru competitii de schi / snowboard cu 10 – 29 concurenti la start,
-> SuperSnowRide (SSR) – pentru competitii de schi / snowboard cu 30 – 69 concurenti la start,
-> SuperKidsRide (SKR) – pentru traseele de copii de la competitiile de mountainbike si trailrunning si pentru competitii de schi / snowboard cu mai mult de 70 de concurenti la start.

Nivelul categoriei / categoriilor este anuntat la fiecare competitie / etape.

– In urma clasarii in categoria respectiva, copiii obtin, functie de locul obtinut si de nivelul competitiei / etapei, puncte de clasare. Vezi graficul punctelor.

– Ca baza de calcul pentru punctele de clasare obtinute de copii, se ia Clasamentul Competitiei respective, in care se tine cont de sex si de categoriile de varsta.

– In plus fata de punctele obtinute pentru clasare, copiii pot obtine puncte suplimentare (Bonus) pentru clasarea la competitii / etape din mai multe discipline sportive.

– Bonusul pentru participarea la 2 discipline sportive este de 10 puncte, la 3 discipline sportive este de 15 de puncte, la 4 discipline sportive este de 25 de puncte, iar la 5 discipline sportive sau peste, de 40 de puncte. In perioada 2014 – 2018, bonusul pentru participarea la mai multe discipline a fost de 15 / 30 / 50 / 80 puncte. Pentru calculul bonusului se iau in considerare doar disciplinele la care participantul a reusit sa se claseze (nu a abandonat) la cel putin o etapa.

– Pentru a crestere competitivitatea, in cazul in care un copil participa la mai mult de 8 competitii intr-un sezon, cele mai bune 8 rezultate vor conta integral, celelalte avand un impact redus cu 50%, rotunjirea, daca este cazul, facandu-se in sus. Mai multe detalii

– In clasamentul Trofeului, punctele obtinute la diferite competitii / etape se aduna cu Bonusul si se obtine Punctajul Total.

– Se intocmesc doua clasamente, unul pentru baieti si altul pentru fete. Concurentul cu punctajul cel mai mare este castigator.

– In caz de egalitate a punctajului, criteriile de departajare sunt, in ordinea valorii:
-> un numar cat mai redus de etape,
-> un numar cat mai mic de abandonuri.

Tabere cu Suflet (c) MMVII – MMXXI