Criterii pentru Campionii de Maine

TabereCuSuflet.423Inca de la primele competitii, Cupa Tabere cu Suflet si-a propus sa motiveze copiii sa participe la cat mai multe sporturi si activitati in aer liber. Incepand din acest sezon ne-am propus sa aducem un plus de atractivitate, prin introducerea unor reguli noi, care sa rasplateasca valoarea si sa stimuleze competititia in cadrul Trofeului Tabere cu Suflet!

Unul dintre organizatorii Cupei Tabere cu Suflet spunea, legat de motivarea de a participa la competitii, ca sunt “trei Piloni principali: Competitivitatea, dorinta de Perfectionare si partea Ludica.” Ultima este de multe mule ori neglijata, din pacate, in favoarea competitivitatii, despre care spunea ca este “o valoare cu doua taisuri”.

Intr-adevar, este bine sa fim competitivi pentru ca ne ajuta sa obtinem rezultate valoroase, insa, de multe ori, acest lucru se intampla in defavoarea altora. De aceea, la competitiile noastre punem accent mai mult pe educatie si umanitate si mai putin pe competitivitate! Caci “Marii campioni nu sunt cei cu vitrina plina de Trofee, ci cei care stiu sa piarda”. Si, am adauga, cei care stiu sa se poarte ca niste adevarati Campioni!

Aceasta viziune a pus comportamentul moral deasupra rezultatelor. De altfel si regulamentul competitiei incuraja in primul rand participarea, valoarea rezultatelor avand un coeficient relativ redus in intocmirea clasamentelor. Astfel, un copil care participa la un numar mare de competitii organizate in timpul taberelor, participand alaturi de colegii din aceeasi tabara, putea sa adune mai multe puncte decat un copil care participa la 2-3 concursuri, dar de un nivel ridicat, cum ar fi o competitie nationala de schi spre exemplu.
Din acest sezon ne-am propus sa oferim mai multa greutate unor astfel de rezultate valoroase in clasamentul final al Trofeului Tabere cu Suflet.
Concret, in cazul in care un copil care participa la mai mult de 15 competitii intr-un sezon, cele mai bune 15 rezultate vor conta integral, urmatoarele avand un impact mai redus. Procentul de reducere este de 50%, rotunjirea, daca este cazul, facandu-se in sus.
Incepand din sezonul viitor, numarul de rezultate care vor conta integral se va reduce la 8!

Modificarea este facuta pentru a stimula competitivitatea si a rasplati Campionii de maine!

Foto: Catalin Tipurita

About Radu

http://radusavin.ro

Posted on November 15, 2018, in Cupa TabereCuSuflet, Tabere cu Suflet, Trofeu. Bookmark the permalink. Comments Off on Criterii pentru Campionii de Maine.

Comments are closed.